Őrségi burgonya

Őrségi burgonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 személyre:
  • 20 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl őrségi tökmagolaj
  • egy kis csokor friss petrezselyem
  • 20 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl őrségi tökmagolaj
  • egy kis csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

A burgonyát héjában 45 perc alatt megfőzzük, majd villával egy tálban összenyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, kevés sót, mert a sonka sós ízű, az apróra vágott petrezselyemet és a vékony csíkokra vágott füstölt sonkát.

Ráöntjük a tökmagolajat és jól összedolgozzuk. Egyszerű, de aki megkóstolja, örökre bele szeret!

Megjegyzés:

A receptet Molnár Tivadarné küldte be. Köszönjük!