Hozzávalók:
  • 16 szelethez:
  • 1 kerek piskótatorta (24-26 cm átmérőjű)
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 5 dkg cukrozott citromhéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1,5 dkg zselatin
  • 10 dkg mazsola
  • 3 tojássárgája
  • fél rúd vanília
  • 20 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl rum
  • 3 dl tej
  • a díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 2 babapiskóta
  • 1 tasak habfixáló
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. pirított mandulaforgács
  • 16 szem cukrozott cseresznye
  • 1 kerek piskótatorta (24-26 cm átmérőjű)
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • 5 dkg cukrozott citromhéj
  • fél citrom
  • 1,5 dkg zselatin
  • 10 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • fél rúd vanília
  • 20 dkg cukor
  • 6 dl tejszín
  • 1 dl rum
  • 3 dl tej
  • 2 babapiskóta
  • 1 tasak habfixáló
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. pirított mandulaforgács
  • 16 szem cukrozott cseresznye

Oroszkrémtorta

Elkészítési idő
4,0 23 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Felaprítom a cukrozott narancs- és citromhéjat, majd a mazsolával együtt, meglocsolom őket egy kis rummal. Hagyom pihenni egy órát.

Tejet forralok hasított vaníliarúddal, megvárom amíg langyos lesz, majd leszűröm. Közben beáztatom a zselatint.

Habosra keverem a tojássárgákat a citromhéjjal és a cukorral, hozzáadogatom a vaníliás tejet, és vízfürdőben folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzöm. Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a zselatint, és hagyom, hogy kihűljön.

Kemény habbá verem a tejszínt, és apránként a krémhez adom. Beleszórom a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket.

A piskótatortát 3 lapra vágom, mindhármat megkenem a krémmel. Lereszelem a babapiskótát, beszórom vele atorta odalát, majd be teszem a hűtöbe 3-4órát, hogy megdermedjen a tortán a krém.

Tálalás előtt kemény habbá verem a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba töltöm, és habrózsákkal díszítem a torta tetejét. Megszórom a pirított mandulával, a cukrozott cseresznyeszemekkel díszítem, csokoládébóbitákkal csinosítom.