Oroszkrémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM)

Oroszkrémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM)

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg liszt (Miklo’s Universal Mix GM)
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • *

a krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejszín
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 35 dkg fagyasztott erdei gyümölcsmix
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a margarint, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a pudingos krémmel.

A gyümölcsöt lecsepegtetjük, majd óvatosan belekeverjük a krémbe. Végül hozzáadjuk a rumaromát is. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, és a tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk