Oroszkrém torta

Oroszkrém torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojássárgája
  • 30 g vaníliás pudingpor
  • 20 g Dr. Oetker Expressz zselatin fix
  • 3 dl Hulala habtejszín
  • 1 csomag kandírozott gyümölcs
  • 1 csomag mazsola

a torta bevonásához/díszítéshez:

  • 3 dl Hullla habtejszín

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.

A krémhez a tejet felfőzzük a cukorral, a pudingporral és a tojások sárgájával, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a felvert Hulala habtejszínt. Beleforgatjuk a kandírozott gyümölcsöt és a mazsolát.

A tésztát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.

A tortát bevonjuk tejszínhabbal és tetszés szerint díszítjük.

A receptet Nagy Patrícia küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk