Oroszkrém torta

Oroszkrém torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojássárgája
  • 30 g vaníliás pudingpor
  • 20 g Dr. Oetker Expressz zselatin fix
  • 3 dl Hulala habtejszín
  • 1 csomag kandírozott gyümölcs
  • 1 csomag mazsola
  • a torta bevonásához/díszítéshez:
  • 3 dl Hullla habtejszín
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojássárgája
  • 30 g vaníliás pudingpor
  • 20 g Dr. Oetker Expressz zselatin fix
  • 3 dl Hulala habtejszín
  • 1 csomag kandírozott gyümölcs
  • 1 csomag mazsola
  • 3 dl Hullla habtejszín

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a lisztet és a sütőport. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük.

A krémhez a tejet felfőzzük a cukorral, a pudingporral és a tojások sárgájával, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a felvert Hulala habtejszínt. Beleforgatjuk a kandírozott gyümölcsöt és a mazsolát.

A tésztát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.

A tortát bevonjuk tejszínhabbal és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nagy Patrícia küldte be. Köszönjük!