Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, édesítővel habosra keverjük és hozzáadjuk a vizet is. A fehérjét habbá verjük. Egy habkártyányit adjunk a sárgájához és alaposan összekeverjük, majd a fehérjébe öntjük és óvatosan beleforgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan egyneművé dolgozzuk.
A tészta masszát egy sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) nagy tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és kihűlni hagyjuk.
A pudingporból, tojássárgájából, édesítőből és a tejből sűrű krémet főzünk. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük és hozzáadjuk a rum aromát. A tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a krémet vagy géppel is kikeverhetjük.
A piskótalapot a krém háromnegyedével megtöltjük és feltekerjük. A maradék krémmel körbekenjük és cukormentes étcsokit reszelünk rá.
Megjegyzés:
A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Diétás ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Csokis receptek
,
Sütemények