Oroszkrém tekercs (cukormentes, teljes kiőrlésű lisztből)

Oroszkrém tekercs (cukormentes, teljes kiőrlésű lisztből)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 dkg xilit vagy kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg búza vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 4 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • *
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 4 evőkanál xilit
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • rumaroma
  • 2 dl cukormentes habtejszín
  • cukormentes étcsokoládé
  • 16 dkg xilit vagy kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg búza vagy teljes kiőrlésű liszt
  • 4 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 4 evőkanál xilit
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • rumaroma
  • 2 dl cukormentes habtejszín
  • cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, édesítővel habosra keverjük és hozzáadjuk a vizet is. A fehérjét habbá verjük. Egy habkártyányit adjunk a sárgájához és alaposan összekeverjük, majd a fehérjébe öntjük és óvatosan beleforgatjuk. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan egyneművé dolgozzuk.

A tészta masszát egy sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) nagy tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és kihűlni hagyjuk.

A pudingporból, tojássárgájából, édesítőből és a tejből sűrű krémet főzünk. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük és hozzáadjuk a rum aromát. A tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a krémet vagy géppel is kikeverhetjük.

A piskótalapot a krém háromnegyedével megtöltjük és feltekerjük. A maradék krémmel körbekenjük és cukormentes étcsokit reszelünk rá.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti