Orosz krémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM)

Orosz krémmel és erdei gyümölcsökkel töltött kosárkák (GM)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg liszt (Alfamix)
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (GM )
  • 4 dl tejszín
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 35 dkg erdei gyümölcsmix
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt (Alfamix)
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (GM )
  • 4 dl tejszín
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 35 dkg erdei gyümölcsmix
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a margarint, és rugalmas tésztává gyúrjuk.

Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a pudingos krémmel.

A gyümölcsöt lecsepegtetjük, majd óvatosan belekeverjük a krémbe. Végül hozzáadjuk a rumaromát is.

A kosárkákat megtöltjük a krémmel, és a tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!