Orosz hússaláta

Orosz hússaláta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 4 db burgonya
  • 2 db alma
  • 4-5 db savanyú uborka
  • 20 dkg sertéshús
  • 1 pohár tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk, és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágjuk.

A sertéshúst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.

A megfőtt burgonyát, a kihűtött sertéssültet és 4 darab főtt tojást a többi hozzávalóhoz hasonlóan csíkokra vágunk. A saláta összetevőit egy tálba tesszük, és a majonézzel elkevert tejföllel jól átforgatjuk.

Tálaláskor a salátát egy tányérra halmozzuk, és befedjük a maradék szeletelt főtt tojással. Jól lehűtjük, és egy tortához hasonlóan szeletenként tálaljuk.

Neked ajánljuk