Orly csirkemell fokhagymás-sajtos tejföllel

Orly csirkemell fokhagymás-sajtos tejföllel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemmel
  • 2 dl tej
  • 2 dl sör
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • olaj
  • 10 dkg kemény sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozzuk, lebőrözzük. A filét vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk (nem kell kiklopfolni), besózzuk, majd pár órára zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk.

Sütés előtt leöntjük róla a tejet, és papírtörlővel szárazra töröljük a húst. A 2 tojás sárgáját simára keverjük a liszttel, 1 dl olajjal, és a fokozatosan hozzáöntögetett sörrel.

Kemény habbá verjük a 2 tojás fehérjét, és óvatosan az előzőkhöz adagoljuk. (Olyan legyen, mint a sűrű palacsintatészta.) Beleforgatjuk a hússzeleteket, majd olajban mindkét oldalukat szép lassan megsütjük.

Közben a tejfölt zúzott fokhagymával, sóval ízesítjük, belekeverjük a durvára reszelt sajtot, ezzel kenjük meg a forró hússzeleteket.

Vegyes, olívaolajon párolt vagy grillezett zöldségekkel, rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk