Hozzávalók:
  • 80 dkg orja
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • A fűszerezéshez:
  • gyömbér
  • szerecsendió-virág
  • csípős paprika
  • bors
  • 80 dkg orja
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • gyömbér
  • szerecsendió-virág
  • csípős paprika
  • bors

Orjaleves

Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Darabold fel a husit, tedd fel főni 3 l sós vízben.
Keverd hozzá a finomra aprított hagymát és a fűszereket.

Ha felforrt, szedd le a habot a tetejéről, majd dobd bele a megtisztított, felaprított zöldségéket.

Tésztabetétnek a vékony metélt a legjobb választás, de árpagyöngyöt is főzhetsz bele.

Tálaláskor tegyél bele egy kevés sáfrányos szeklicét.