Orjaleves

Orjaleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg húsos karajcsont (orja)
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • fél zellergumó
  • fél karalábé
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db burgonya
  • 1 db koktél paradicsom
  • bors
  • 5 szem szemes bors
  • 1 dkg cérnametélt
  • 60 dkg húsos karajcsont (orja)
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál zöldség
  • fél db zellergumó
  • fél db karalábé
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db burgonya
  • 1 db koktél paradicsom
  • bors
  • 5 szem szemes bors
  • 1 dkg cérnametélt

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékba belerakjuk az orját és hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, a közben keletkező habot szűrőkanállal leszedjük.

Közben a megtisztított zöldségeket hasábokra vágjuk, a hagymákat egészben hagyjuk. Ha a hús félig megfőtt, a levest bezöldségezzük, sózzuk, borsozzuk, lassú tűzön készre főzzük.

Ha megfőtt az orja, a levest leszűrjük és cérnametélttel befőzzük.

Tálalásnál külön kínáljuk a főtt húst és a zöldségeket – aki szereti tesz a levesébe.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!