Óriás linzer szőlőlekvárral

Óriás linzer szőlőlekvárral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tej (esetleg, amennyire szükség van)
  • 20 dkg lekvár/dzsem
  • ételszínezék: sárga színű 4-5 teáskanál
  • (10 cm-es kiszúróval készültek)
  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tej (esetleg, amennyire szükség van)
  • 20 dkg lekvár/dzsem
  • 4-5 teáskanál sárga ételszínezék

Elkészítés:

A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. (Ha szükséges pár csepp tejet adjunk hozzá.)

A tésztát ketté osztjuk, az egyiket összevegyítjük az ételszínezékes folyadékkal, majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kiszaggatjuk.

A linzereket sütőpapíros tepsire tesszük, és 200 fokos (alsó-felső sütés) sütőben megsütjük. Ha kihűltek, lekvárral összeragasztjuk.

Sokáig eláll.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!