Oreo torta gluténmentesen

Oreo torta gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 15 dkg rizsliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg nyírfaporcukor
  • 15 dkg tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1,5 dl főzött feketekávé
  • *
  • a krémhez:
  • 4 db tojássárga
  • 15 dkg nyírfaporcukor
  • 1 evőkanál vanília ízű GM pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor (nyírfa)
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl Hulala
  • 10 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 15 db oreo keksz
  • *
  • a bevonathoz:
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • *
  • a tetejére:
  • a félretett felvert hab
  • GM Oreo keksz vagy csokidarabkák
  • 15 dkg rizsliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg nyírfaporcukor
  • 15 dkg tejföl
  • 1 dl étolaj
  • 1,5 dl főzött feketekávé
  • 4 db tojássárga
  • 15 dkg nyírfaporcukor
  • 1 evőkanál vanília ízű GM pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor (nyírfa)
  • 50 dkg mascarpone
  • 4 dl Hulala
  • 10 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 15 db oreo keksz
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • a félretett felvert hab
  • GM Oreo keksz vagy csokidarabkák

Elkészítés:

A rizslisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A nyírfaporcukorhoz adjuk az egész tojásokat, majd robotgéppel habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett először kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, majd hozzácsurgatjuk az étolajat, és a kávét is.

Ezután szintén állandó keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztes elegyet, majd simára

Egy szögletes tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát. 160 foka előmelegített légkeveréses sütőben 40 perc alatt megsütjük (tűőróba!)

A sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk, majd egy vágódeszka segítségével sütőpapíros tálcára fordítjuk át, hogy a teteje legyen alul, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

A GM kekszet apró darabokra tördeljük. A mascarponét habosra keverjük 5 dkg nyírfaporcukorral, majd félretesszük. A Hulalát kemény habbá verjük. A tojássárgákat 10 dkg nyírfaporcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és 1 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd állandó keverés mellett, lassan hozzáöntjük a tojássárgájás elegyet. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve bele-belekeverve hagyjuk kihűlni.

Amikor a főzött krém kihűlt, a kikevert mascarponéhez adjuk és habosra keverjük. 1 dl vizet forráspontig melegítünk, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. Az előzőleg kemény habbá vert Hulalából pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a többit fakanállal óvatosan a krémbe keverjük. Ezután a kihűlt zselatint is a krémhez öntjük és simára dolgozzuk.

A teljesen kihűlt tésztát vízszintesen két lapba vágjuk, majd az egyik lapot visszatesszük a tortaformába. Ezután egyenletesen rákenjük a krém 1/3-át, majd megszórjuk az apró darabokra tördelt keksz felével. Ezután egyenletesen rákenjük a maradék krém felét, és megszórjuk a maradék keksszel. Ezután rákenjük a megmaradt krémet és rátesszük a másik tésztalapot, amit kissé lenyomkodunk.

A csokit vízgőz felett az egy evőkanál étolajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a torta tetejét. Néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve a félretett habbal díszítjük.

Tipp: Tovább díszíthetjük GM oreo keksszel, csokival is.

Megjegyzés:

A receptet Scatlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti