Oreo torta

Oreo torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 7 dkg kakaópor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 28 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • vaníliás cukor
  • *
  • a töltelékhez:
  • 5 dl liter tejszínhab
  • habfixáló
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 nagy doboz görög joghurt
  • 4-5 oreo keksz reszelve
  • *
  • tetejére:
  • krém+ keksz
  • 4 db tojás
  • 7 dkg kakaópor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 28 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • vaníliás cukor
  • a töltelékhez: 5 dl liter tejszínhab
  • habfixáló
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 nagy doboz görög joghurt
  • 4-5 db oreo keksz reszelve
  • *

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az étolajat, majd bele szitáljuk a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt torta formába simítjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a görög joghurtot simára keverjük a mascarponéval, belereszeljük a kekszet, (édesítjük), majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot.

A három lapba vágott kihűlt piskótát betöltjük a krémmel, amiből pár kanállal félreteszünk, hogy az oldalára és tetejére is jusson. Oreo keksszel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti