Oreo torta

Oreo torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2,5 dl víz
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl olaj
  • 3 tojás
  • *
  • a krémhez:
  • 30 dkg mascarpone
  • 13 dkg porcukor
  • 25 dkg natúr görög joghurt
  • 25 dkg sztracsatellás joghurt
  • 4 dl tejszín
  • 0,5 dl víz
  • 10 gramm por zselatin
  • 16 db oreo keksz
  • *
  • a díszítéshez
  • tejszínhab
  • (a tortaforma 22 cm-es)
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet
  • 2,5 dl víz
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 30 dkg mascarpone
  • 13 dkg porcukor
  • 25 dkg natúr görög joghurt
  • 25 dkg sztracsatellás joghurt
  • 4 dl tejszín
  • 0,5 dl víz
  • 10 gramm por zselatin
  • 16 db oreo keksz
  • tejszínhab

Elkészítés:

A tésztához a szárazanyagokat egy tálban összekeverjük, majd egy másikban a nedves hozzávalókat is az egész tojásokkal együtt. Ezután a két keveréket elegyítjük. A tészta felét sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, kilisztezett tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy járunk el a piskóta tészta másik felével is.


A mascarponét kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a joghurtokat, majd a felvert tejszínt is hozzákeverjük. A csomagoláson leírtak szerint feloldjuk a zselatint a vízben és a krémhez adjuk. Ezután a krémbe keverjük az összetört kekszet is.

Tortaformába tesszük az egyik kisült lapot, erre kenjük a krémet, majd ráborítjuk a másik lapot. Betesszük a hütőbe egy éjszakára, másnap tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Perdiákné Navraczki Marianna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti