Oreo torta

Oreo torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt
  • 10 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejszín (a díszítéshez)
  • 1 nagy csomag oreo keksz
  • 6 db tojás
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt
  • 10 dkg kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejszín (a díszítéshez)
  • 1 nagy csomag oreo keksz

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verjük. A sárgáját kihabosítjuk. A liszthez keverjük a sütőport és a kakót. A fehérjéhez hozzákeverjük a sárgáját, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Ebbe beleszitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet.

Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, liszttel meghintett) tortaformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

Elkészítjük a krémet. A pudingporokat tálba tesszük és 3-4 evőkanál cukorral, pici tejjel elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd a pudingos tejet hozzáöntjük és sűrűre főzzük. Kihűtjük.

Felverjük a tejszínhabot és a kihűlt pudingos krémbe keverjük. Az oreos kekszet összetörjük és szintén a krémbe keverjük. (Ízlés szerint tesszük a kekszet bele – kb. 4-5 db szükséges.)

A kész piskótát kihűtjük, 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen (kb. 2-3 óra), majd a felvert tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Schuszter Gáborné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti