Oreo torta

Oreo torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 400 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 15 db oreo keksz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 400 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 15 db oreo keksz
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzá kanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt torta formába (28 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütünk.

Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és kihűlni hagyjuk. Amikor kihűlt három lapra vágjuk.

A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük. A hab 1/3 részét külön tesszük. 7-8 db oreo kekszet apróra vágunk, majd a 2/3 habhoz hozzáadjuk és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.

Az első lapot tányérra helyezzük, majd az oreós krém felét rákenjük. Erre rátesszük a második lapot, majd a maradék krémet és végül a fedőlapot. A tortát a külön vett, keksz nélküli tejszínhab egy részével körbekenjük.

Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét és a torta tetejére csurgatjuk. A maradék tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét. A megmaradt oreo kekszet félbe törjük és ezekkel tovább díszítjük a tortát

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!