Oreo kekszes tejszínes mascarponés pohárkrém meggyöntettel

Oreo kekszes tejszínes mascarponés pohárkrém meggyöntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag (157 g) oreo keksz
  • 250 dkg mascarpone
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 40 dkg friss magozott meggy
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 kávéskanál
  • őrölt fahéj
  • 1 darab egész fahéj
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál balzsam ecet
  • 1 csomag (157 g) oreo keksz
  • 250 dkg mascarpone
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 40 dkg magozott meggy
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 darab egész fahéj
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál balzsam ecet

Elkészítés:

A magozott meggyet a barna cukorral, a szegfűszeggel, fahéjakkal és a balzsaecettel és kevés vízzel feltesszük főni. Rövid ideig főzzük, majd aprítóba tesszük, pürésítjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.

A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Az oreo kekszet egy tasakba tesszük és klopfolóval darabosra aprítjuk. A tejszínt felverjük és a mascarponéba keverjük, fellazítjuk vele. Így finom krémes állagú lesz a krémünk.

Előkészítünk 4 db poharat és elkezdjük rétegezni. A pohár aljára tejszínes macsarpone krémet teszünk, majd megszórjuk a kekszmorzsával, következik a meggyöntet – addig rétegezzük, amíg van krémünk és meggyöntetünk.

A tetejét megszórjuk az oreo kekszmorzsával és egész keksszel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!