Oreo keksz házilag

Oreo keksz házilag
Elkészítési idő
4,0 13 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A kekszhez:
  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg holland kakaó
  • 1 teaskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • csipetnyi só
  • A krémhez:
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg holland kakaó
  • 1 teaskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • csipetnyi
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

A krém elkészítésével kezdjük, ehhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliakivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a hűtőbe tesszük.

A kekszhez a lisztet összekeverjük a kakaóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, valamint a sóval.

A vajat a cukorral habosra keverük, majd hozzáadjuk a tojást is, és addig keverjük, amíg sima, egynemű krémmé válik. Ekkor hozzáadjuk a lisztes keveréket, és robotgép gyúró betétjével alacsony fokozaton keverni kezdjük, majd, amikor már egy kicsit összeállt, a legnagyobb fokozaton addig keverjük, amíg szép fényes sima tésztává áll össze.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A tésztát kisebb adagokban keksz vastagságúra nyújtjuk és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, és kb. 7 perc alatt készre sütjük. (Nem kell jobban megsütni, mert akkor nagyon kiszárad. A sütőből kivéve még puhának tűnhet, de amikor kihűl, majd ropogós lesz.)

A krémet kivesszük a hűtőből, és 1 teáskanálnyi krémet teszünk a kihűlt keksz egyik felére, majd ráteszünk egy másik kekszet és finoman addig nyomjuk őket egymáshoz, amíg a krém eléri a kekszek széleit.

Néhány percre hűtőbe tesszük (amíg a krém megszilárdul), és már kínálhatjuk is.

30 darab kekszre számíthatunk.