Oregánós-sajtos párna

Oregánós-sajtos párna
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 falatkához:
  • 500 g liszt
  • 25 gr friss élesztő
  • 300 g víz
  • 50 g extra szűz olívaolaj
  • 10 g só
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál szárított oregano
  • A töltelékhez:
  • egész szemű dió, sajt
  • olívabogyó, kapribogyó
  • kolbászkarika, ringli hal
  • 500 g liszt
  • 25 gr friss élesztő
  • 300 g víz
  • 50 g extra szűz olívaolaj
  • 10 g
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál szárított oregano
  • egész szemű dió
  • olívabogyó
  • ringli
  • sajt
  • kapribogyó

Elkészítés:

Egy nagy tálban morzsoljuk össze a lisztet az élesztővel, majd adjuk hozzá a sót, apránként a vizet, olívaolajat, fokhagymaport és oregánót. Gyúrjuk össze egy laza tésztává. Egy nagyobb cipót formázzunk belőle, és egy kilisztezett tálban meleg helyen pihentessük, kb 1 óra alatt duplájára fog kelni.

Ujjainkkal a levegőt kinyomkodjuk a tésztából, majd tenyerünket enyhén megolajozzuk és diónyi golyókat gyúrunk a tésztából – kb. 30 darabot.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, mindegyiknek a közepébe ujjunkkal kis mélyedést formálunk. A választott tölteléket nyomjuk a mélyedésbe.

Szobahőmérsékleten hagyjuk tovább kelni kb. 15 percig. Kevés olívaolajjal megkenjük a tetejüket és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a vendégváró falatkákat.