Oregánós lasagne

Oregánós lasagne

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • oregánó
  • 80 dkg liszt

A raguhoz:

  • őrölt bors
  • 1 csomag szárzeller 1/3 része
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 3,7 dl sűrített paradicsom
  • 40 dkg darált borjúhús
  • 40 dkg gomba
  • 2 db babérlevél
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db répa
  • cukor
  • oregánó
  • borsikafű

Valamint:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg tejszínes krémsajt
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Gyúrjuk össze a tojásokat a liszttel, az oregánóval és a sóval! Formázzuk henger alakúra! Vágjuk 6-7 darabra, majd nyújtsuk ki tésztagépen ötös fokozatig!

Helyezzük egymásra a lisztezett téglalapokat! A leeső részeket gyúrjuk gombóccá, majd megint nyújtsuk ki!

Főzzük sós vízben 2 percet, majd vegyik ki darabonként!

Ragu:

Dinszteljük meg egy nagy edénybe olajon a húst és a hagymákat! Fűszerezzük meg! Daráljuk bele a gombát, a répát, a zellert! Pároljuk 40 percet lefedve! Keverjük hozzá a paradicsomokat! Rotyogtassuk lefedve még 20 percet!

Összeállítás:

Vegyünk elő egy magas falú tepsit! Kenjük ki olajjal, majd béleljük ki a tésztával úgy, hogy csináljunk neki egy kisebb peremet! Erre rátesszük a ragu 1/3 részét, majd 1 réteg tésztát, a sajtok felét, 1/3 rész ragut, tésztát, a maradék ragut, tésztát és a maradék krémsajtot.

Szórjuk meg bőven a tetejét reszelt sajttal! Süssük meg fél óra alatt 180 fokra előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk