Öreg tészta

Öreg tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 40 dkg lebbencs tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 darab paradicsom
  • 1 db paprika
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • víz
  • 1 csipet piros őrölt paprika
  • 40 dkg lebbencs tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 2 darab paradicsom
  • 1 db paprika
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • víz
  • 1 csipet piros őrölt paprika

Elkészítés:

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk. Azután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és üvegesre pirítjuk.

A paradicsomot, a paprikát és a kolbászt feldaraboljuk, a hagymához adjuk, vízzel felöntjük, hozzáadunk egy csipet piros paprikát és felforraljuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és sütőben addig pirítjuk, ameddig a tészta „felhólyagosodik”.

A megpirult tésztát hozzáadjuk a felforralt alaphoz és készre főzzük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!