Omlós szűcspecsenye májas-gombás körettel

Omlós szűcspecsenye májas-gombás körettel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűzpecsenye
  • 25 dkg baromfimáj
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 ek. balzsamecet
  • 1 ek. méz
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A pecsenyét sózom, borsozom és zsiradék nélkül megpirítom 4-5 perc alatt.

Tepsibe átrakom és 1 órát sütöm 90 fokon, kedvem szerint fűszerezve vagy hagymákkal, zöldfűszerekkel együtt.

A felaprított májat és a lilahagymát balzsamecettel és mézzel vegyítem, a gombaszeleteket olívaolajon megpirítom.

A bepácolt májat is hirtelen lepirítom, nagy lángon, majd sózom és a gombával összeforgatom.

A megsült húst, 10-15 perc pihenő után felszelem és a raguval tálalom.

Neked ajánljuk