Omlós-sajtos sütemény

Omlós-sajtos sütemény
Elkészítési idő
5,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 1 kis doboz tejföl
  • a tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg reszelt sajt
  • szezámmag ízlés szerint
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a sót, a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (lehet, hogy nem kell hozzá az egész doboz tejföl).

Az összeállított tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal, majd szezámmaggal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük (alsó-felső sütés).

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti