Omlós sajtos pogácsa

Omlós sajtos pogácsa
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 35 dkg rétesliszt
  • 35 dkg Rama margarin (hideg)
  • 1,75 g tejföl
  • 1 db tojás + 1 tojás sárgája
  • 2 csomag instant sütőélesztő por
  • 1 csipet kristálycukor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tojásfehérje
  • kb. 7-10 dkg sajt (reszelt)
  • a tetejére:
  • 1 db tojás
  • kb. 15 dkg sajt (reszelt)
  • egész kömény
  • (a pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)
  • 35 dkg finomliszt
  • 35 dkg rétesliszt
  • 35 dkg Rama margarin (hideg)
  • 1,75 g tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 csomag instant sütőélesztő por
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 tojásfehérje
  • 7-10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • egész kömény
  • (a pogácsaszaggató átmérője: 4 cm)

Elkészítés:

Már a látványa is csodás, de beleharapni maga a mámor.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Utána a tészta többi hozzávalóit (kivéve a tojás fehérjét és a sajtot) is beletesszük, és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarjuk, és 10 percig pihentetjük.

Lisztezett, sík felületen a tésztát félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a kimaradt tojásfehérjével lekenjük, majd rászórjuk a 7-10 dkg reszelt sajtot. Feltekerjük, mint a bejglit, a két végét összecsipkedjük, kissé benyomkodjuk, majd a sodrófával kicsit lenyomkodjuk. Letakarjuk és megint 10 percig pihentetjük.

Utána kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tetejét lekenjük a felvert egész tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a köménnyel. Végül kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorba beletesszük a pogácsákat, letakarjuk és 30 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon szép, világos, aranybarnára sütjük.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!