Omlós, ropogós kacsamell mandarinmártással

Omlós, ropogós kacsamell mandarinmártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 kacsamell
  • őrölt bors

A mandarinmártás hozzávalói:

  • 5 mandarin
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 dl eperbor
  • kevés frissen őrölt chili
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés:

A kacsamellet a bőrös felén beirdaljuk, megsózzuk, a húsos oldalán frissen őrölt, durva borssal megborsozzuk. Éjszakára betesszük a hűtőbe.

Másnap a bőrös felén kezdjük sütni, majd 3 perc múlva megfordítva a húsos felét is sütjük 5 percig fedő alatt. Ezután sütőtálba rakva, kevés vizet alá öntve fólia alatt, előmelegített sütőben a bőrös felével felül, 20 percig sütjük. A sütés végén a fóliát levéve hagyjuk kicsit a bőrét megpirulni.

A serpenyőben maradt kacsazsíron a fokhagymát kicsit megdinszteljük, majd felöntjük eperborral és 1 kanál balzsamecettel, hozzáadjuk a mandarin gerezdeket. Nagyon rövid párolás után, amikor a mandaringerezdek kicsit megduzzadtak, kevés chilit őrölünk rá, és a mustárral együtt összeforraljuk (kb. 3 perc). Az ezalatt pihentetett kacsamelleket felszeleteljük, és a párolt, mustáros mandarinmártással tálaltam.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk