Omlós meggyes piskóta

Omlós meggyes piskóta
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 50 dkg magozott meggy
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 50 dkg magozott meggy

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojássárgához adjuk a cukrot, a tejet, és robotgéppel fehéredésig keverjük.

A lisztben elkeverjük a sütőport, és az olajjal felváltva a tojássárgás masszához adagoljuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a tojássárgás masszához keverjük.

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a piskótát, és a tetején elosztjuk a magozott meggyet. 180 fokra elmelegíttet sütőbe tesszük, és kb. 40-45 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk!)

Ha kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti