Omlós mazsolás túrós pite

Omlós mazsolás túrós pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • a kenéshez:
  • 1 db felvert tojás
  • az alsó lap szórásához:
  • 1 evőkanál kekszmorzsa
  • a töltelékhez:
  • 45 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál tejföl
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • (a tepsi 23×34 cm-es)
  • 30 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db felvert tojás
  • 1 evőkanál kekszmorzsa
  • 45 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál tejföl
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát megfelezzük, két cipót formázunk belőle. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük.

Az első bucit tepsi méretre nyújtjuk, és megszórjuk morzsával. Rátesszük a tölteléket, befedjük a másik lappal, majd több helyen megszurkáljuk. A felvert tojással lekenjük.

200 fokra melegített (alsó-felső sütés) sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. (Én a sütés félidejében alufóliával letakartam, a sütés végén levettem róla, és még 2 percig bent hagyva, szép arany sárgára pirítottam a tetejét.)

A megsült piskótát kihűtjük, majd enyhén megszórjuk vaníliás porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!