Omlós márványkalács

Omlós márványkalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 2 db tojássárga
  • 20 szem édesítőszer
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. porcukor
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. tejföl
  • csokoládé aroma
  • 1 tk. só

Elkészítés:

Az édesítőket langyos tejben oldom és élesztőt futtatok benne.

Összevegyítem a lisztet, cukrot, sót és összedolgozom az élesztővel, olvasztott margarinnal.

Megfelezem és egyikbe vaníliás cukrot, tojássárgát gyúrok, a másikba meg kakaót, csokiaromát, tejfölt.

Letakarva kelesztem őket 1 óráig.

Lisztezett felületen kisodrom először a sárga, majd a barna tésztát és összetekerem.

Kikent kuglófformába rakom, ahol további 45 percet kelesztem.

Végül 200 fokon készre sütöm 45 perc alatt.

Neked ajánljuk