Omlós linzer

Omlós linzer
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg Rama margarin (hideg)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 teáskanál citromlé
  • csipet só
  • a ragasztáshoz:
  • kenhető lekvár (bármilyen ízű)
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg Rama margarin (hideg)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 teáskanál citromlé
  • csipet
  • kenhető lekvár (bármilyen ízű)
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (nagy lyukú reszelőn), majd jól elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

Az összegyúrt tésztát elfelezzük, először az egyik tészta bucit egy enyhén lisztezett, sík felületen vékonyra kinyújtjuk (kb. 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tészta bucival is így járunk el (a leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).

A kiszaggatott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 percig világosra sütjük (vigyázzunk, mert hamar megsül).

Amikor megsültek és kihűltek, a formákat lekvárral összeragasztjuk (egy telit és egy lyukasat), majd tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tipp: Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!