Omlós haltorta

Omlós haltorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj

a töltelékhez:

  • 40 dkg halfilé (legjobb a makréla)
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 piros húsú paprika
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, gyorsan összemorzsoljuk és kevés hideg vizet hozzáadva, egynemű tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva a hűtőben kb. 30 percet pihentetjük.

A töltelékhez a halfilét megmossuk, leszárítjuk, apróra kockázzuk. (Ha a filén rajta van a bőre, felhasználás előtt távolítsuk el.) A zöldségeket megtisztítjuk, kicsi kockákra daraboljuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a zöldségeket megfuttatjuk benne. A petrezselyemmel és sóval ízesítjük, hozzáadjuk a halat és rázogatva készre sütjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán kicsit kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 centi átmérőjű kerek kapcsos tortaformát, hogy a tésztának 2 centis pereme is legyen. Beleszedjük a kicsit roppanós halas-zöldséges ragut és a sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük, majd forrón, cikkekre vágva tálaljuk.

Neked ajánljuk