Omlós-fahéjas csiga

Omlós-fahéjas csiga
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 csigához:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 30 dkg fehér tönkölyliszt
  • 15 dkg nádcukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg instant élesztő
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg nádcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. fahéj
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 30 dkg fehér tönkölyliszt
  • 25 dkg nádcukor
  • 22 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg instant élesztő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. fahéj

Elkészítés:

Összedolgozom a vajat, lisztet, cukrot, tejet, élesztőt, sót.

Lisztes felületen 1 órát hagyom állni, hűtőben.

Tölteléknek kikeverem a vajat, cukrokat, fahéjat, majd a lisztet.

Lisztezett felületen 1/2 centisre nyújtom a tésztát, amit a töltelékkel kenek, feltekerem, majd 2 centinként szeletelem.

Sütőpapíros tepsibe pakolom a csigákat, 20 perc pihenő után tejjel lekenem.

180 fokon megsütöm 20-25 perc alatt.