Omlós borjúgerinc

Omlós borjúgerinc

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet borjúgerinc
  • 50 dkg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 8 dkg vaj
  • liszt
  • 2 ek. olaj
  • frissen őrölt fekete bors

A díszítéshez:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek. vágott petrezselyem

Elkészítés:

A húsokat sózom, borsozom, liszttel szórom és vajon, olajon átsütöm mindkét felüket.

Bort aláöntök, áttört fokhagymát, hámozott, darabolt paradicsomot adok hozzá.

Lefedve, kisebb lángon párolom 1 órát, hogy omlós legyen a hús.

Összeforgatom az aprított fokhagymát, petrezselymet és reszelt citromhéjat, majd ezzel hintve tálalom a borjúgerincet.

Neked ajánljuk