Hozzávalók:
  • kb. 50 darabhoz:
  • 1/2 pohár tejföl
  • 4 dkg cukor
  • 3 ek. fehérbor
  • 2 ek. szilvapálinka
  • 3 tojássárgája
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojásfehérje
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 pohár tejföl
  • 4 dkg cukor
  • 3 ek. fehérbor
  • 2 ek. szilvapálinka
  • 5 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. cukor

Omlós aprósüti

Elkészítési idő
4,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A tejfölt a cukorral, a borral, a pálinkával és a tojássárgákkal összedolgozom. Belekeverem a lisztet, és erőteljesen összegyúrom. Végül a hideg vajat kis darabokban hozzáadom, és gyors mozdulatokkal beledolgozom. A tésztát egy éjszakára beteszem a hűtőbe.

Másnap a tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, és nem túl nagy formákkal kiszaggatom. A tojásfehérjét lágy habbá verem, és megkenem vele a tészták tetejét. Megszórom cukorral.

A sütőt 220 fokra előmelegítem. A tepsit kibélelem a sütőpapírral. A tésztákat a tepsire rakosgatom, és 10-15 perc alatt megsütöm.