Omlós almás

Omlós almás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 14 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kg édes alma
  • 12 dkg porcukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 14 dkg cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kg édes alma
  • 12 dkg porcukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet összegyúrjuk a zsírral, sütőporral, cukorral, a 3 tojássárgájával és a tejföllel. A tésztát két részre osztjuk (az egyik egy kicsit nagyobb legyen, mint a másik). A nagyobbat a tepsi nagyságára nyújtjuk ki, a kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük és a széleit az ujjunkkal lenyomkodjuk.

Az almát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, kézzel enyhén kinyomkodjuk, majd a porcukorral, vaníliás cukorral elkeverjük és egyenletesen elosztjuk a tésztán.

A tészta másik felét kinyújtva a töltelékre helyezzük. Villával megszurkáljuk, hogy sütésnél a gőz ki tudjon jönni, majd a felvert tojással lekenjük.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintjük (nem muszáj tenni rá), utána szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti