Olívás-tonhalas penne

Olívás-tonhalas penne
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 26 g olíva olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • ½
  • teáskanál cayenne bors
  • 400 g paradicsom
  • 120 ml víz
  • 150 g tonhal (konzerv)
  • 140 g olívabogyó
  • 260 g Rigate tészta
  • 26 g olíva olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál
  • ½ teáskanál cayenne bors
  • 400 g paradicsom
  • 120 ml víz
  • 150 g tonhal (konzerv)
  • 140 g olívabogyó
  • 260 g Rigate tészta

Elkészítés:

Egy serpenyőben elkezdjük melegíteni az olívaolajat, amikor eléri a kellő hőfokot, hozzányomjuk a fokhagymát.

A paradicsomokat felszeleteljük, majd az olajhoz adjuk a fűszerekkel együtt. Végezetül hozzáöntjük a vizet is. Közepes hőfokon fedővel lefedve kb. 20 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, majd a hőfokot alacsonyabbra vesszük, és a szószba keverjük a tonhalat.

Fedő alatt pároljuk újra 2 percig, majd hozzáadjuk a felkarikázott olívabogyókat. Jól összekeverjük és hagyjuk, hogy kicsit együtt főjenek a hozzávalók.

Végezetül hozzáadjuk a kifőzött tésztát. Alaposan összeforgatjuk, majd tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti