Olívás sajtkrémmel töltött tojás

Olívás sajtkrémmel töltött tojás

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

10 db töltött tojáshoz:

  • 5 db keményre főzött tojás
  • 1 db tubusos natúr krémsajt
  • olajbogyó (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A keményre főzött és teljesen kihűtött tojásokat félbe vágjuk, majd óvatosan kiemeljük a sárgáját.

A natúr sajtkrémhez hozzáadjuk a villával összetört tojássárgát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük. Az olajbogyót alaposan lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásos sajtkrémhez, és szintén összekeverjük. (Ha szükséges, akkor még ízlés szerint sózzunk, utána borsozzuk.)

Az elkészült olívás sajtkrémet ezután a tojásfehérjébe visszatöltjük, majd egy-egy karika olajbogyóval díszítjük. Tálalásig a hűtőbe tesszük, majd például vékonyra szeletelt vagy főtt sonka mellé kínáljuk.

Neked ajánljuk