Olívás sajtkrémmel töltött tojás

Olívás sajtkrémmel töltött tojás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 db töltött tojáshoz:
  • 5 db keményre főzött tojás
  • 1 db tubusos natúr krémsajt
  • olajbogyó (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • 5 db keményre főzött tojás
  • 1 db tubusos natúr krémsajt
  • olajbogyó (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A keményre főzött és teljesen kihűtött tojásokat félbe vágjuk, majd óvatosan kiemeljük a sárgáját.

A natúr sajtkrémhez hozzáadjuk a villával összetört tojássárgát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és simára keverjük. Az olajbogyót alaposan lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásos sajtkrémhez, és szintén összekeverjük. (Ha szükséges, akkor még ízlés szerint sózzunk, utána borsozzuk.)

Az elkészült olívás sajtkrémet ezután a tojásfehérjébe visszatöltjük, majd egy-egy karika olajbogyóval díszítjük. Tálalásig a hűtőbe tesszük, majd például vékonyra szeletelt vagy főtt sonka mellé kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!