Olívás csiga

Olívás csiga

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg olajbogyó (zöld és fekete vegyesen)
  • 20 dkg trappsita sajt
  • 1 tojás
  • 1/2 dl tejszín

Elkészítés:

Elkészítés: A lisztet keverjük el az élesztővel és 1 teáskanál sóval. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, valamint fokozatosan annyi langyos vizet (összesen kb. 2,5-3 dl), hogy gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1,5 órán át kelesszük a tésztát.

Vágjuk apróbb darabokra az olajbogyót. A tojást enyhén verjük fel, majd adjuk hozzá az olajbogyót, a tejszínt és a reszelt sajtot. Sózzuk is meg.

A megkelt tésztát osszuk 4 részre. A tésztadarabokat sodorjuk kb. 20 X 40 cm-es, 1 cm vastag téglalappá. Kenjük meg olívás krémmel. Természetesen egy tésztadarabhoz csak a krém negyedét használjuk fel. A tésztát a hosszabbik végénél kezdve tekerjük fel, majd vágjuk 1,5-2 cm széles darabokra.

A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kissé lapítsuk, formázzuk meg. 30 perc pihentetés után előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg a tekercseket.

A fenti mennyiségből kb. 50 db tekercs lesz.

Neked ajánljuk