Olívás avokádókrém

Olívás avokádókrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db avokádó
  • 10 dkg olívabogyó
  • 2 db főtt tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • őrölt fehér bors
  • 1 db avokádó
  • 10 dkg olívabogyó
  • 2 db főtt tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

Az avokádót félbevágjuk, majd a magját kiemeljük. Ezután a húsát kikanalazzuk, majd villával t összetörjük.

A keményre főtt tojást villával szintén összenyomkodjuk, majd az avokádóhoz adjuk. Az olívabogyót ízlés szerint apróra vágjuk, majd az olívaolajjal együtt az avokádóhoz adjuk. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mustárt, a citromlevet, majd összekeverjük, és tálalásig hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Az elkészült avokádókrémet ízlés szerint friss péksüteménnyel, kétszersülttel, pirított kiflikarikákkal, stb. kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!