Olcsó fehér krémes hókocka

Olcsó fehér krémes hókocka
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 dkg szalalkáli
  • 3 ek. cukor
  • kevés só
  • kevés tejföl
  • 1 tojás
  • A krémhez:
  • 4 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 dkg szalalkáli
  • 3 ek. cukor
  • tejföl
  • 1 tojás
  • 4 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg porcukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozom össze. Három egyforma cipóra osztom, és nagy gáztepsiben három vékony lapot sütök belőle.

A töltelékhez 1/4 l tejet 10 dkg vaníliás cukorral felforralok, és lassan hozzákeverem a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 l tejet. Ha pépszerű, leveszem a lángról, és ha kihűlt, összedolgozom az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral. Ezzel ragasztom össze a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítok, és egy éjjelen át így hagyom.

Reggel levéve a szalvétát a tésztát dúsan meghintem vaníliás porcukorral, és négyszögekre vágom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti