Olaszos sós kalács gluténmentesen

Olaszos sós kalács gluténmentesen

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • 250 ml langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés:

A kalács hozzávalóit kalaposan megdagasztjuk, kb. 40 perc alatt megkelesztjük. Ezután 3 rudat sodrunk belőle, összefonjuk.

Lekenjük tojással, megszórjuk oregánóval, paradicsomot és néhány babérlevelet nyomunk bele, majd újrakelesztjük.

Végül 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk