Olaszos sós kalács gluténmentesen

Olaszos sós kalács gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • 250 ml langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 250 g gluténmentes kenyérliszt
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • 250 ml langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés:

A kalács hozzávalóit kalaposan megdagasztjuk, kb. 40 perc alatt megkelesztjük. Ezután 3 rudat sodrunk belőle, összefonjuk.

Lekenjük tojással, megszórjuk oregánóval, paradicsomot és néhány babérlevelet nyomunk bele, majd újrakelesztjük.

Végül 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti