Olaszos paradicsomszósz - Salsa di pomodoro

Olaszos paradicsomszósz - Salsa di pomodoro

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg hagyma
  • 5 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zellerszár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 3 db friss paradicsom
  • 0,8 dl fehérbor
  • 1 dl víz
  • friss bazsalikom
  • kevés oregánó
  • minimális cukor
  • bors

Elkészítés:

Felaprózom a hagymákat, majd olívaolajon pirítom. Beleszórom az apróra vagdalt répát és zellert, majd összepirítom. Megöntözöm borral, beledobom a hámozott paradicsomot és a feldarabolt paradicsomdarabokat, végül öntök hozzá egy kis vizet.

Ízesítem egy kevés sóval-borssal, oregánóval és kevés cukorral.

Főzöm félig fedve úgy egy óráig, közben negyed óránként kavarok rajta egyet. Mikor kész a paradicsom, szórjuk meg bazsalikomlevéllel.

Pizzához, tésztához is illik.

Neked ajánljuk