Olaszos marharagu spagettitésztával

Olaszos marharagu spagettitésztával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús apró kockákra vágva
  • fél dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
  • 5 dkg sárgarépa (durvára reszelve)
  • 2 szál zellerszár
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál apróra vágott zöldfűszer
  • 2,5 dl marhahúsleves (kockából)
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 40-50 dkg spagetti
  • frissen őrölt színes bors
  • pici cukor

Elkészítés:

Hevített olajon pirítom a vöröshagymát, futtatom a fokhagymát. A répát, fűszereket, húst, paradicsomot, fokhagymát és a zellert alaposan átpirítom. Megöntözöm a borral, megsózom-borsozom, majd alacsony lángon párolom, cukorral ízesítem. Folyamatos kavargatás mellett apránként hozzáöntöm a levest.

A spagettit forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a fenti raguval tálaljuk. Kevés parmezán sajttal is megszórhatjuk.

A spagettitésztát megfőzöm, szűröm, majd ráborítom a húsos ragut. Egy kis parmezán sajtot reszelek a tetejére.

Hasonló receptek