Olaszos húspogácsa sült krumplival

Olaszos húspogácsa sült krumplival

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 5 dkg sajt
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 citrom reszelt héja
  • petrezselyemzöld
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek. víz
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

A sült krumplihoz:

  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 6-8 db krumpli
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

Tegyünk egy tálba zsemlemorzsát, majd adjunk hozzá vizet, és keverjük össze. Ezután adjunk hozzá darált húst, az apróra vágott petrezselymet, a citrom reszelt héját, a reszelt sajtot, és nyomjunk bele fokhagymagerezdeket, majd ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd vizes kézzel formáljunk belőle pogácsákat.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljunk rá egy kevés olívaolajat. Ezután helyezzünk rá húspogácsákat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Végül tegyük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt süssünk szép piros húspogácsákat.

A krumplikat vágjuk nagyobb cikkekre, majd tegyük bele egy tepsibe. Ezután locsoljunk rá olajat, majd nyomjunk rá citromlevet, és forgassuk alaposan össze.

Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. Sütés közben óvatosan forgassuk meg, hogy szép aranybarnára süljön. A sütőből kivéve ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan rázogassuk össze.

Tálaláskor a húspogácsákat a sült krumplival és ízlés szerint salátával kínáljuk.

Neked ajánljuk