Olaszos húsgombócleves

Olaszos húsgombócleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a leveshez:
  • 2 db sárgarépa (vékonyra karikázva)
  • 1 kis hagyma (apróra vágva)
  • 2 szelet zeller (vékonyra karikázva)
  • 2 nagy burgonya (apróra kockázva)
  • 2 evőkanál friss petrezselyem (apróra szeletelve)
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • a húsgolyókhoz:
  • 3 szelet szikkadt kenyér
  • 450 g darált marhahús
  • 50 g friss reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál friss petrezselyem durvára vágva
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 2 db sárgarépa (vékonyra karikázva)
  • 1 kis hagyma (apróra vágva)
  • 2 szelet zeller (vékonyra karikázva)
  • 2 nagy burgonya (apróra kockázva)
  • 2 evőkanál friss petrezselyem (apróra szeletelve)
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 3 szelet szikkadt kenyér
  • 450 g darált marhahús
  • 50 g friss reszelt parmezán
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál friss petrezselyem
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A kenyér belét egy tálba tesszük, és kb. 1 percig vízben áztatjuk, majd kinyomjuk belőle a nedvességet. Egy közepes méretű tálba tesszük a húsgolyó többi hozzávalóival, majd alaposan összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk belőle.

Egy közepes serpenyőbe elkezdjük melegíteni az olajat, majd aranybarnára sütjük benne a húsgolyókat. A megsült golyókat egy tálcára félretesszük.

Egy lábosba kevés olívaolajat öntünk, majd elkezdjük rajta pirítani a hagymát. Amikor már kezd színeződni, hozzáadjuk a répát, a zellert, a burgonyát és a fűszereket. Alaposan átforgatjuk, majd felöntjük a zöldségleves alaplével. A keverést követően fedővel lefedjük, és lassú tűzön főzzük tovább.

Időközönként átkeverjük, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, hozzáadjuk a húsgolyókat, és így főzzük tovább kb. 10 percig, hogy a leves átvegye a húsgolyók ízét.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!