Elkészítés:
A kenyér belét egy tálba tesszük, és kb. 1 percig vízben áztatjuk, majd kinyomjuk belőle a nedvességet. Egy közepes méretű tálba tesszük a húsgolyó többi hozzávalóival, majd alaposan összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk belőle.
Egy közepes serpenyőbe elkezdjük melegíteni az olajat, majd aranybarnára sütjük benne a húsgolyókat. A megsült golyókat egy tálcára félretesszük.
Egy lábosba kevés olívaolajat öntünk, majd elkezdjük rajta pirítani a hagymát. Amikor már kezd színeződni, hozzáadjuk a répát, a zellert, a burgonyát és a fűszereket. Alaposan átforgatjuk, majd felöntjük a zöldségleves alaplével. A keverést követően fedővel lefedjük, és lassú tűzön főzzük tovább.
Időközönként átkeverjük, majd amikor a zöldségek megpuhulnak, hozzáadjuk a húsgolyókat, és így főzzük tovább kb. 10 percig, hogy a leves átvegye a húsgolyók ízét.
Megjegyzés:
A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
olasz
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
egyszerű
,
60 perc
,
leves
,
marhahúsos