Olaszos csirkeragu pennével

Olaszos csirkeragu pennével

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 50 dkg penne
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 3 kis konzerv sűrített paradicsom
  • 10 db olívabogyó
  • 3 dl tejszín
  • olaj
  • parmezán sajt
  • oregáno
  • bazsalikom
  • majoránna
  • bors

Elkészítés:

Aprított vöröshagymát kis olajon dinsztelünk, ezen pirítjuk a csirkemelldarabokat. Kis vizet aláöntve, belerakjuk a paradicsompürét. Negyedelt olívabogyót is adunk hozzá. Ízesítjük sóval, borssal, sok oregánóval, bazsalikommal, majorannával. Így pároljuk puhára a húst. Eközben kifőzzük a pennét. Ha kész a hús, akkor tejszínt öntünk rá ízlés szerint, és a tésztával együtt tálalható, kis reszelt sajttal hintve.

Neked ajánljuk