Olasz rakott zöldbab

Olasz rakott zöldbab
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g zöldbab
  • kb. 2 evőkanál vaj (szobahőmérsékletű)
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 3 közepes burgonya
  • 2 db tojás
  • 80 g frissen reszelt parmezán
  • 2 teáskanál oregánó
  • só és bors ízlés szerint
  • 400 g zöldbab
  • 2 evőkanál vaj (szobahőmérsékletű)
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 3 közepes burgonya
  • 2 db tojás
  • 80 g frissen reszelt parmezán
  • 2 teáskanál oregánó
  • bors

Elkészítés:

Egy közepes méretű jénai tálat vajjal kikenünk, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával megszórjuk.

A hagymát apróra szeleteljük és az olívaolajon aranybarnára pirítjuk. Félretesszük egy nagyobb edénybe. A burgonyát meghámozzuk, hideg vízzel átmossuk majd forró sós vízben puhára főzzük, majd egy krumplinyomó segítségével a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldbabot is.

A tojásokat felverjük a friss parmezánnal, oregánóval, sóval és borssal, majd a zöldbabhoz adjuk. Ezután óvatosan összekeverjük. Az így kapott masszát a tálba kanalazzuk, a tetejét szépen elegyengetjük. A tetejét megszórjuk a maradék zsemlemorzsával, szeletelünk rá egy kevés vajat, és meghintjük még parmezánnal.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó percekre a hőfokot 200 fokra emeljük, hogy a teteje szép aranybarna színű legyen. A tálalás előtt 5 percig hagyjuk, hogy pihenjen.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!