Olasz panettone

Olasz panettone

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 4 tojássárga
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg mazsola
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg cukrozott narancshéj

A forma kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin

A tetejére:

  • 6 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:

Élesztőt deci langyos tejben,1 kk. cukorral futtatok meleg helyen, 15 percig.Lisztet, sóval, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukkoral vegyítem.Utána ezt és a tejes élesztőt a megmaradt cukorral, tojássárgával, olvadt margarinnal összedagasztom, majd a többi langyos tejet is apránként hozzáöntöm és letakarva 1 óra alatt megkelesztem.Lisztezett felületen átgyúrom és a mazsolát, citromot, narancshéjat beledagasztom.A panettone formát vagy valami kuglóf szerű formát kikenem vastagon, margarinnal.Belerakom a tésztát és meleg helyen 1 óráig kelesztem.Tetejére keresztet vágok és 210 fokon sütöm 10 percig, majd leveszem 180 fokra és tovább sütöm 35 percig.Majd a tetejét a vágásnál olvasztott margarinnal, vaníliás cukorral alaposan megkenem és 15 percig még sütöm.

Neked ajánljuk